Filmy z projektu Mistrzynie w szkołach 2022 w Świeciu

Mistrzynie w szkołach 2022 w Świeciu – 450 uczestniczek, 450 koszulek, 450 pakietów startowych, 5 wspaniałych mistrzyń. Imponujące liczby, prawda?

W czwartek 28 kwietnia spotkaliśmy się w niewielkiej miejscowości, leżącej na terenie województwa kujawsko-pomorskiego. Właśnie tam zagościło dokładnie 5 utytułowanych sportsmenek, specjalizujących się w różnych dziedzinach. Wraz z 450 dziewczynkami wzięły udział w specjalnie przygotowanym treningu, dostosowanym do umiejętności naszych uczestniczek.

Największe zainteresowanie wzbudził jednak 2 blok warsztatów, w którym to nasze bohaterki opowiadały o wzlotach i upadkach, towarzyszącym im na drodze kariery zawodowego sportowca. W swoich historiach opierały się oczywiście o główne motto projektu mające na celu podniesienie poczucia własnej wartości u młodych kobiet. Zgodne z filozofią Otylii Jędrzejczak. Zadbały także o zmotywowanie ich do walki o spełnianie marzeń pokazując, że porażka to tylko przystanek w drodze do sukcesu, który każda z nich może osiągnąć, jeżeli tylko odnajdzie to, w czym czuje się najlepiej.

Tak jak przy każdym projekcie… dopilnowaliśmy by nasi uczestnicy zabrali zdobyte doświadczenia ze sobą do domu, szkoły, autobusu czy na wycieczkę. Dlatego właśnie obdarowaliśmy każdego opiekuna zestawem gum, umożliwiającym dbanie o kondycję fizyczną, gdzie tylko dusza zapragnie!

Jesteście ciekawi jak „przebiegają” Mistrzynie w szkołach? Obejrzyjcie relację video!