Otylia Swim Tour- Katowice 2021

2_ Otylia Swim Tour

Jak pewnie wiecie, kariera sportowa naszej mistrzyni olimpijskiej w pływaniu Otylii Jędrzejczak rozpoczęła się w Katowicach. Stąd z pewnością wynika jej ogromny sentyment wobec tamtejszej społeczności. Ponadto, zważając na stale wzrastające zainteresowanie projektem Otylia Swim Tour, w 2021 roku zawitaliśmy w Katowicach już po raz 5 !

Prawie 120 młodych pływaków wraz z rodzicami wzięło udział w całodziennych warsztatach. Jak przy każdej edycji trenerzy przygotowali ciekawe zajęcia zarówno na pływalni jak i na sali sportowej. Tym razem, wyjątkowo, zamiast zajęć ogólnorozwojowych odbyły się lekcje gimnastyki prowadzone przez wykwalifikowanych trenerów. Oczywiście z użyciem niezbędnego sprzętu i z zachowaniem wszelkich zasad bezpieczeństwa. Okazało się to bardzo przyjemną odskocznią od codziennych treningów pływackich.

W czasie gdy młodzi uczestnicy szaleli w sali gimnastycznej i w wodzie, rodzice mięli okazje wysłuchać wykładów naszej pani psycholog – Beaty Mieńkowskiej oraz dietetyczki – Natalii Główki.

Podczas treningu pływackiego, ku zaskoczeniu wszystkich, pani Otylia postanowiła odwiedzić młodych pływaków...w wodzie. Z bliska pokazała uczestnikom swoje, szlifowane latami, doskonałe umiejętności. Udzielała także wielu cennych wskazówek, trenując sumiennie wraz z uczestnikami.

Jeżeli macie ochotę wysłuchać kilku żywieniowych porad zajrzyjcie do naszego kursu przygotowanego przez Natalię !

Zapoznajcie się z innymi wydarzeniami, które odbyły się na Katowickich obiektach sportowych !