ZERO jest OK 2022 Hotel Narvil – Relacja video z projektu

ZERO jest ok

Za nami druga, tegoroczna edycja projektu ZERO jest OK. W sobotę 27 sierpnia spotkaliśmy się w Hotelu Narvil, nieopodal Warszawy.

Kilkuset uczestników z kolejnego regionu zdobyło informacje o bezpieczeństwie nad wodą.

Mieli okazje wysłuchać wykładów ratowników WOPR, doświadczonej policjantki z policji wodnej i oczywiście Mistrzyni Olimpijskiej w pływaniu – Otylii Jędrzejczak. Ratownicy przygotowali ponadto pokaz, przedstawiający moment ratowania osoby tonącej.  Dzięki temu uczestnicy mogli przekonać się jak wygląda ich codzienna praca.

Jak przebiegło wydarzenie – ZERO jest OK?

W celu lepszego utrwalenia wiedzy dotyczącej odpowiedzialnych zachowań nad wodą, stwarzamy również możliwość wzięcia udziału w sportowo – edukacyjnym torze przeszkód. Został on zaprojektowany na potrzebę wydarzenia, podobnie jest autorska gra ZERO jest OK. Każda chętna osoba może podjąć próbę pokonania toru, zawierającego w swoim „programie” wiele ćwiczeń ogólnorozwojowych, z użyciem sprzętu ratowniczego. Każdy uczestnik projektu, który zdecydował się na przejście toru otrzymuje grę ZERO jest OK, opaskę na rękę oraz certyfikat uczestnictwa w wydarzeniu. Certyfikat pełni jednocześnie rolę plakatu ponieważ widnieją na nami najważniejsze zasady dotyczące bezpieczeństwa nad wodą.

Głównym założeniem projektu jest zwiększenie świadomości oraz podniesienie poziomu wiedzy, w kwestii bezpieczeństwa nad wodą, a także zmniejszenie liczby utonięć w czasie każdego roku. Dołączcie do naszej inicjatywy, dbajcie o siebie i bliskich! Jeszcze więcej o idei projektu znajdziecie TUTAJ!

Zobaczcie galerię zdjęć oraz relację video i przekonajcie się, jak przyjemna może być nauka!