Historie Mistrzyń z MWS w Świeciu

Umieszczono w kategoriach: News Tagi ,

Czwartek – 28 kwietnia, wczesne popołudnie i  inspirujące historie życia zawodowych sportsmenek.

Otylia Jędrzejczak – najlepsza polska pływaczka, wielokrotna mistrzyni Polski, Europy i Świata, a także mistrzyni Olimpijska. Prawdziwa kobieta sukcesu. Celem jej autorskiego projektu „Mistrzynie w Szkołach” jest dbanie o kondycję psychiczną i fizyczną kobiet wchodzących w dorosłość. Wraz z innymi sportsmenkami dzieli się wskazówkami podnoszącymi komfort codziennego funkcjonowania. Podkreślają, że życie gwiazdy sportu to nie Amerykański sen i wieczna chwała. Wiąże się to również z licznymi przeciwnościami losu i problemami dnia codziennego. Ale jak to mawia Otylia Jędrzejczak – „porażka to tylko przystanek w drodze do sukcesu”.

W czasie niniejszego panelu utytułowane sportsmenki opowiedziały o swoich przygodach, problemach, a przede wszystkim krętych drogach do sukcesu – miejsca, w którym są teraz. Sprawdźcie sami kim są, skąd pochodzą, czym się kierują i jak walczą o spełnienie marzeń!

Otylia Jędrzejczak, Agnieszka Kobus – Zawojska, Marta Walczykiewicz, Joanna Jóźwik oraz Andżelika Wójcik podkreśliły jak ważne jest:

• podniesienie poziomu poczucia własnej wartości
  • wiara w siebie
  • odpowiedni poziom motywacji do działania
  • zmiana sposobu postrzegania wysiłku fizycznego i rozwoju
  • samoakceptacja
  • umiejętności dotyczące stawiania i osiągania celów życiowych

Postanowiliśmy stworzyć wam możliwość wysłuchania inspirujących wypowiedzi mistrzyń! Zapraszamy do pochylenia się nad powyższym materiałem! Mamy nadzieję, że zachęci was do refleksji i wprowadzenia choćby drobnych zmian w codziennym funkcjonowaniu.