Mistrzynie w Szkołach 2023 Marki – zdjęcia

Mistrzynie w Szkołach to autorski projekt Otylii Jędrzejczak, realizowany jest przez Fundację. Głównym celem tego przedsięwzięcia jest mobilizacja dziewcząt w wieku licealnym do zmiany sposobu postrzegania aktywności ruchowej. Projekt promuje dbanie o kondycję fizyczną oraz psychiczną.

Jak wygląda projekt Mistrzynie w Szkołach

W ramach spotkań, odbywa się specjalna lekcja wychowania fizycznego. Celem jest przekazanie uczestniczkom, że sport uczy determinacji, konsekwencji w dążeniu do celu oraz szacunku do samego siebie i otoczenia. Projekt dostarcza również motywacji do działania, w wielu aspektach, takich jak aktywny tryb życia, dbanie o zdrowie, samopoczucie, odpowiednie odżywianie i dążenie do celu.

W przekazywaniu tych wartości uczennicom liceów, Otylię Jędrzejczak wspierają inne wspaniałe kobiety. Olimpijki, mistrzynie Świata, Europy i Polski w różnych dyscyplinach sportu. Są to zarówno aktywne zawodniczki, jak i te, które zakończyły już swoje kariery sportowe. Osiągają jednak wciąż sukcesy w życiu zawodowym oraz rodzinnych.

Wśród mistrzyń obecnych w ramach projektu znajdują się pływaczki, lekkoatletki, siatkarki, koszykarki, wioślarki i kajakarki. To najbardziej utytułowane polskie sportsmenki, które pokonały trudną drogę do sukcesu. Teraz mogą inspirować, pomagać i wspierać młode kobiety, które rozpoczynają swoją własną drogę do spełniania marzeń.

Jestem sobą, jestem bella

Głównym przesłaniem projektu jest idea, że każda z nas jest piękna, wyjątkowa i niepowtarzalna. Otylia Jędrzejczak wielokrotnie podkreśla, że jesteśmy sobą i jesteśmy „bella”. Projekt ma na celu motywowanie licealistek do działania, podniesienie ich pewności siebie oraz wiary we własne możliwości. Jest to także doskonała okazja do rozmów, proszenia o porady i wysłuchania doświadczeń. Przypomina także młodym ludziom gdzie leży prawdziwa wartość człowieka. Właśnie o to dbają gwiazdy, które pojawiają się na wydarzeniach Fundacji Otylii Jędrzejczak.

« z 4 »

Zobacz jak przebiegają wydarzenia z serii Mistrzynie w Szkołach. Jeśli potrzebujesz inspiracji do treningów, zajrzyj do naszej bazy ćwiczeń!